Titulinis
Naujienos
2020 - 04 - 14

Skelbiamas 2020 metų Nekilnojamojo kultūros paveldo pažinimo sklaidos, atgaivinimo ir leidybos projektų paraiškų priėmimas

KPD LOGO-c20808272726e4557f1f05f3ecb246fe.jpg
 
Projektų dalinio finansavimo tikslas – skatinti pradėti ir/arba plėtoti nekilnojamojo kultūros paveldo atgaivinimą, pažinimą, sklaidą vietos, regioniniu ir nacionaliniu mastu, tuo prisidedant prie nekilnojamojo kultūros paveldo išsaugojimo.
 Aktuali informacija dėl aplinkybių, susijusių su koronaviruso karantinu ar kitais apribojimais. Atsižvelgiant į planuojamų veiklų pobūdį, rekomenduojame paraiškose ir, atitinkamai, paraiškų sąmatose numatyti galimas veiklų alternatyvas. Pvz., viešų paskaitų skaitymo alternatyva paraiškose ir sąmatose galėtų būti paskaitų filmavimas ir transliavimas internete iš anksto skelbiamu laiku, pažintinių pasivaikščiojimų alternatyva ­– paveldo pažinimo maršrutų aprašymų pristatymai įstaigų interneto svetainėse ir Facebook paskyrose (lankstinukų su maršruto objektų nuotraukomis tipo), aktyvių kūrybinių veiklų kultūros paveldo objektuose ar prie jų alternatyvos ­- žaidimai/protmūšiai elektroninėje erdvėje, restauravimo video pamokos nuotoliniu būdu ir kt.
 

Paraiškos priimamos nuo

2020 m. balandžio 6 d.

Paraiškų teikimo būdas

 

paraiškos teikiamos elektroniniu būdu, prisijungus prie Kultūros paveldo elektroninių paslaugų informacinės sistemos (KPEPIS) www.kpepis.lt

Paraiškos teikiamos iki:

pažinimo sklaidos ir atgaivinimo projektų – 2020 m. balandžio 27 d. 24:00 val. (vidurnakčio);

leidybos projektų – 2020 m. gegužės 4 d. 24:00 val. (vidurnakčio).

Svarbu! Siekiant išvengti techninio pobūdžio nesklandumų, teikite paraiškas likus bent 2 dienoms iki paraiškų priėmimo laikotarpio pabaigos.

Konsultacijos paraiškų rengimo klausimais

Registro tvarkymo, viešųjų ryšių ir edukacijos skyriaus vyr. specialistė Nijolė Narbutaitė, (8 5) 232 51 00 (balandžio 14-17 d. konsultuojama tik telefonu), nijole.narbutaite@kpd.lt

Konsultacijos dėl prisijungimo prie KPEPIS

Pamiršus slaptažodį ar nepavykus prisijungti prie KPEPIS sistemos kreiptis į Administracinio skyriaus Duomenų bazių administratorių tel. (8 5) 273 42 39, edvardas.cincys@kpd.lt

Paraiškų teikimas

Prisijungus prie  KPEPI sistemos, atsidariusiame pagrindiniame lange spausti dešinėje apačioje esantį pasirinkimą „Informavimas ir konsultavimas“ → spausti trečią iš viršaus pasirinkimą „Paraiška nekilnojamojo kultūros paveldo pažinimo sklaidos, atgaivinimo ir leidybos projektų daliniam finansavimui“ → spausti „Pateikti paraišką“ → Juridinio asmens vardu IŠSAMIAI užpildyti duomenis, laukelyje „Prašymo tekstas“ įrašyti lydraščio tekstą ir paspaudus „Pasirinkti failą“ įsegti į vieną pdf failą sudėtus paraišką ir būtinus priedus → spausti „Pateikti“ →  palaukus kelias sekundes kilstelti ekrano langą aukštyn ir įsidėmėti D raide prasidedantį paraiškos numerį KPEPI sistemoje.

Svarbu! Jei paspaudėte „Išsaugoti“, prašymas ir priedai liks prisijungusio KPEPIS naudotojo paskyroje, bet bus išsiųsti tik paspaudus „Pateikti“. „Pateikti“ spaudžiama tik 1 kartą.

 
Dalinis finansavimas gali būti skiriamas:
1. pažinimo sklaidai ir atgaivinimui:  pažintiniams renginiams, meninei ir kultūrinei veiklai, garso, vaizdo, informavimo priemonių sukūrimui, internetiniams projektams (išskyrus internetinių svetainių sukūrimą), propaguojantiems kultūros paveldo apsaugą, atgaivinimą, pažinimą, sklaidą; smulkiajai leidybai, t. y. mažesnės kaip 1 lanko apimties (40 000 spaudos ženklų, įskaitant tarpus) informaciniams leidiniams.
2. leidybai: didesnės kaip 1 lanko apimties šviečiamiesiems, pažintiniams-informaciniams, moksliniams-informaciniams, enciklopedinio pobūdžio leidiniams, mokslinėms studijoms, monografijoms, specialiajai profesinei literatūrai.
Svarbu!Ta pati paraiška negali būti teikiama ir pažinimo sklaidai/atgaivinimui, ir  leidybai.
 
Aktuali informacija dėl aplinkybių, susijusių su koronaviruso karantinu ar kitais apribojimais. Atsižvelgiant į planuojamų veiklų pobūdį, rekomenduojame paraiškose ir, atitinkamai, paraiškų sąmatose numatyti galimas veiklų alternatyvas. Pvz., viešų paskaitų skaitymo alternatyva paraiškose ir sąmatose galėtų būti paskaitų filmavimas ir transliavimas internete iš anksto skelbiamu laiku, pažintinių pasivaikščiojimų alternatyva ­– paveldo pažinimo maršrutų aprašymų pristatymai įstaigų interneto svetainėse ir Facebook paskyrose (lankstinukų su maršruto objektų nuotraukomis tipo), aktyvių kūrybinių veiklų kultūros paveldo objektuose ar prie jų alternatyvos ­- žaidimai/protmūšiai elektroninėje erdvėje, restauravimo video pamokos nuotoliniu būdu ir pan.
 
Prioritetinės sritys
Paraiškoje būtina nurodyti vieną iš 2020 m. Lietuvos Respublikos kultūros ministro patvirtintų pažinimo sklaidos ir atgaivinimo arba leidybos prioritetų. Prioritetas įrašomas 1 paraiškos puslapyje, prie projekto pavadinimo, nurodant tik pasirinktą prioriteto numerį (pvz. 1.3. p.). Svarbu! Pažinimo sklaidos ir atgaivinimo paraiškoje įrašomas 1 šių veiklų prioritetas, leidybos paraiškoje – 1 leidybos paraiškų prioritetas. Patvirtintą prioritetų sąrašą žr. Prieduose).
 
Projektų vertinimo kriterijai:
1. projekto turinio ir prioriteto atitikimas;
2. projekto reikšmė nekilnojamojo kultūros paveldo atgaivinimui, aktualizavimui, išsaugojimui, sklaidai, edukacijai;
3. projekto socialinis-kultūrinis aktualumas, idėjos originalumas ir šiuolaikiškumas;
4. projekto kultūrinė-geografinė sklaida;
5. kito finansavimo šaltinio dalies dydis, pagrįstas atitinkamais dokumentais;
6. projekto vykdytojo patirtis, vykdant ankstesnius projektus, susijusius su nekilnojamojo kultūros paveldo apsauga (įrašyti ne daugiau 3 projektų);
7. projekto rezultatų sklaida ir veiklų tęstinumas;
8. tikslus, realus, subalansuotas projektų biudžetas, pagrįstos išlaidos;
 
Projekto finansavimo apimtys ir sąlygos
Projektui įgyvendinti prašoma suma negali viršyti 90 procentų bendros projekto įgyvendinimui reikalingos sumos. Svarstomos ir dalinai finansuojamos tik tos paraiškos, kurių 3.3 punkte ar atskirame garantiniame rašte įrašoma konkreti suma, ne mažesnė kaip 10 proc. bendros projekto sumos (jei įrašomos veiklos ar paslaugos – jos turi būti įkainotos konkrečiomis sumomis, žr. Taisyklių 16 p.).
Svarbu! Jei projektą kofinansuoja paraišką teikianti įstaiga/organizacija, jos pavadinimas ir prisidėjimo suma įrašomi į 3.3. paraiškos punktą, papildomo garantinio pateikti nereikia. Garantinis su įrašyta suma būtinas, jei projektą dalinai finansuoja ne paraiškos teikėjas.
Pastaba: pareiškėjas tam pačiam projektui negali gauti paramos ir iš Departamento, ir iš Lietuvos kultūros tarybos programų (Taisyklių 14 p.).
 
Paskirstoma suma
2020-aisiais metais sklaidos ir leidybos projektų daliniam finansavimui numatoma paskirstyti 160 000 Eur.
 
Jei norite pateikti paraišką?
1. Atidžiai susipažinkite su Nekilnojamojo kultūros paveldo pažinimo sklaidos, atgaivinimo ir leidybos projektų dalinio finansavimo valstybės biudžeto lėšomis taisyklėmis ir jų priedais.
2. Įvertinkite, ar Jūsų projekto idėja atitinka šio konkurso reikalavimus, prioritetus ir tikslus.
3. Jei taip, užpildykite nustatytos formos paraišką, parenkite jos gale įrašytus priedus bei garantinį(-ius) raštą(-us), įrodantį(-čius) dalinio finansavimo turėjimą.
4. Sistemoje www.kpepis.lt užpildytą prašymą (kuris atitinka paštu siunčiamos paraiškos lydraštį) ir į 1 (pdf) dokumentą sudėtą paraišką su privalomais priedais išsiųskite paspaudę „Pateikti“. Jei paspaudėte „Išsaugoti“, prašymas ir priedai liks KPEPIS sistemoje, bet bus išsiųsti tik paspaudus „Pateikti“.
Svarbu! „Pateikti“ spauskite 1 kartą.
5. Paraiškos pateikimo per KPEPIS dieną el. pašto adresu  nijole.narbutaite@kpd.lt išsiųskite pažinimo sklaidos ir atgaivinimo bei leidybos projektų informaciją (word formatu).
Svarbu! El. paštu išsiųsta informacija padeda laiku identifikuoti ne tai paslaugai KPEPI sistemoje pateikiamas paraiškas, o pareiškėjams - kokybiškiau, be klaidų parengti svarbiausią projekto informaciją (dažniausiai pasitaikančios klaidos –  projekto sąmatoje).
 
PRIDEDAMA:
1. Nekilnojamojo kultūros paveldo pažinimo sklaidos, atgaivinimo ir leidybos projektų dalinio finansavimo valstybės biudžeto lėšomis taisyklės ir jų priedai;
2. 2020 m. Lietuvos Respublikos kultūros ministro patvirtinti pažinimo sklaidos, atgaivinimo ir leidybos prioritetai;
3. Paraiškos forma;
4. Užpildytą pažinimo sklaidos ir atgaivinimo projekto informacija (word formatu) ir leidybos projekto informacija (word formatu).
 
Remiantis Taisyklių 33 p. sprendimas dėl projektų dalinio finansavimo priimamas per 2 mėn. nuo paraiškų priėmimo pabaigos.
Paskutinį kartą redaguota2020 - 05 - 07

Mūsų Kontaktai

Šnipiškių g.3, LT-09309 Vilnius 8 5 273 42 56 8 5 272 40 58 centras@kpd.lt

Biudžetinė įstaiga, kodas 188692688. Duomenys apie Kultūros paveldo departamentą prie Kultūros ministerijos kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre.

Prisijunkite prie mūsų
© Kultūros paveldo departamentas